Iklan EKSKLUSIF

Artikel TERKINI

Monday, 15 September 2014

9 Pengalaman 'REAL' Disaat Hampir MATI

9 Pengalaman 'REAL' Disaat Hampir MATI


Pengalaman ini bukannya diambil daripada kitab-kitab mana-mana agama. Tapi nukilan pengalaman mereka disaat hampir mati.

Inilah pengalaman yang mereka lalui:


1. Melihat Cahaya
Kebanyakkan menyatakan mereka melalui pengalaman melihat cahaya terowong yang cerah dipenghujung terowong.

2. Melihat Tubuh Sendiri

Pengalaman melihat tubuh sendiri juga pengalaman yang biasa diceritakan oleh mereka yang pernah merasai pengalaman hampir mati.

Terasa diri terapung dan dapat melihat tubuh sendiri yang sedang kaku. Dapat melihat keadaan sekeliling bilik dan mereka yang ada didalam bilik.

3. Berjumpa Dengan Malaikat Yang Menjaga

Ramai yang memberi laporan, bahawa mereka berjumpa malaikat yang membimbing mereka sepanjang perjalan hidup dimuka bumi.

Mereka akan ditemani oleh malaikat ini sehingga 'roh' dikembalikan ke jasad semula.


4. Berjumpa Dengan Ibu Yang Telah Meninggal DuniaKebanyakkan mereka yang pernah merasai saat hampir mati dapat berjumpa dengan arwah si ibu.


5.Berjumpa Dengan Saudara/Adik Beradik Yang Telah MatiPengalaman berjumpa dengan sanak saudara dan adik beradik yang telah mati, adalah suatu pengalaman yang biasa.


6. Melihat Semula Perbuatan Ketika Di DuniaMereka dapat melihat semula pengalaman/perbuatan yang paling manis dan pahit ketika didunia. Mereka dapat melihat peristiwa ini seakan menonton video.


7. Dapat Melihat Dan Mendengar Mereka Yang Ziarah Ramai yang dapat melihat dan mendengar mereka yang datang ziarah, tetapi tubuh tidak bermaya untuk berinteraksi.

8.Berasa Aman Dan Tenang

Merasa terlalu tenang dan aman yang tidak dapat digambarkan dengan kata-kata. Rasa ini tidak dapat dirasa oleh kita yang berada dialam fizikal ini.


9. Tidak Mahu Pulang Ke Jasad Semula
Rasa yang teramat aman dan tenang itu membuatkan ramai yang melalui saat pengalaman hampir mati ini, tidak mahu pulang ke jasad semula.

Jika perasaan disaat mati itu digambarkan seperti syurga, apa agaknya gambaran perasaan ketika terpaksa kembali ke jasad semula?


Sekiranya anda pernah merasai pengalaman ketika hampir mati, kemudian kembali ke jasad semula, bolehlah kiranya berkongsi pengalaman anda di ruangan komen dibawah.

2 comments:

  1. Saat kematian adalah antara misteri kehidupan manusia..

    ReplyDelete
  2. ya Allah. sesungguhnya kami gentar akan kmatian.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Iklan Teks :

Telekung IMPORT Vietnam/Indonesia/Organza - KLIK

Anda mencari HOMESTAY di KELANTAN Pada Harga Ekonomi? - Klik

Ingin TERJEMAH Dokumen/Web/Produk Anda kepada bahasa Inggeris/Melayu/Korea? - Klik

Jawatan kosong: Pekerja Part-Time Di Perlukan

Artikel Popular Minggu Ini