Iklan EKSKLUSIF

Artikel TERKINI

Wednesday, 22 May 2013

MISTERI LEBUHRAYA 20.6 BERPUAKA?


Sebanyak 60 kemalangan dilaporkan berlaku di Kulim, 35 daripadanya melibatkan kematian. Adakah ini disebabkan faktor kecuaian pemandu atau sebenarnya tempat itu adalah tempat yang 'keras'?

Terdapat beberapa jalan utama yang sering berlaku kemalangan maut antaranya adalah 20.6 Lebuhraya Butterworh Kulim Ekspress (BKE), Jalan Sungai Seluang, lampu isyarat Taman Kuchai, Selekoh Taman Sepilai, Jalan Mahang Kulit dan Jalan Batu Putih.


Gambar Sinar Harian - Lebuhraya 20.6
Butterwoth Kulim Ekspress (BKE)

Terdapat 7 kematian telah berlaku di sekitar lebuhraya KM 20.6 dan penduduk tempatan beranggapan tempat itu berpuaka.

"Keadaan ini disedari oleh orang ramai dan anggota beruniform ketika membuat rondaan di kawasan itu. Selalunya kemalangan berlaku disekitar 2 pagi hingga 3 pagi" ujar salah seorang pengamal perubatan tradisional.

Salah seorang daripada pengguna lebuhraya pernah menceritakan bahawa beliau pernah melihat manusia separuh badan merangkak ditengah jalan selepas hujan di sebelah petang atau malam. Makhluk itu kemudiannya menarik kenderaan atau kaki penunggang motosikal sehingga menyebabkan kemalangan.


Gambar Sinar Harian - Kemalangan Maut KM 20.6


"Makhluk itu akan menjadikan darah mangsa yang terbunuh sebagai habuan" kata beliau.

Pernah juga salah seorang pengguna lebuhraya berbangsa Inggeris yang bertugas sebagai pengurus kilang di Kulim Hi-Tech melaporkan kepada pihak polis kereta beliau tiba-tiba terbabas selepas melihat kelibat seorang lelaki tidak berkepala melintasi jalan.

Perkara ini juga berlaku kepada pekerja industri yang melalui jalan sama selepas habis kerja."Bila sampai dijalan tersebut, saya ternampak seorang wanita memakai baju kebaya sambil mendukung anak" ujar salah seorang mangsa yang dikacau oleh puaka 20.6

Gangguan-gangguan sebegini sememangnya boleh berlaku dimana-mana sahaja. Ada yang tidak percaya kepada hantu menyatakan perkara ini mengarut dan tak masuk akal makhluk ghaib boleh menarik kereta dan motor sehingga terbabas.

Samada makhluk ghaib ini adalah jin atau sebaliknya, makhluk ghaib sebenarnya wujud dimana-mana sahaja. Walaupun 'mereka' tidak mempunyai jasad nyata seperti kita, mereka mempunyai kelebihan mengganggu manusia dengan mengolah tenaga sekelilingnya sehingga menyebabkan kenderaan terbabas atau menjelmakan diri dalam bentuk-bentuk tertentu sehingga menyebabkan pemandu hilang tumpuan ketika memandu dan menyebabkan kemalangan.

Nota : Manusia yang berjasad kebiasaannya dapat melihat makhluk yang setara atau sama dengan dimensinya iaitu 3-D (Dimensi ke-3) dan tidak dapat melihat makhluk wujud 3-D keatas.  Setiap dimensi mempunyai frekuensi dan getaran yang berbeza. Diumpamakan seperti kita menonton TV, apabila kita menukar 'channel', rancangan akan turut berubah; gambar, cerita, bunyi dan sebagainya. Spektrum dimensi mempunyai kaitan lansung dengan kitaran magnetik bumi. Pada suatu ketika apabila kitaran ini pada julat tertinggi, manusia mampu melihat makhluk ghaib secara nyata tanpa sebarang halangan. 

Kami pernah dimaklumkan oleh salah seorang yang mempunyai ilmu tentang alam ghaib menceritakan bahawa roh orang mati disebabkan kemalangan boleh berada ditempat kejadian dan dapat dilihat sebagai kelibat 'hantu' oleh pengguna jalanraya atau tempat-tempat tertentu kerana roh itu tidak dapat menerima kenyataan bahawa dirinya mati dengan tiba-tiba. Walahualam.

Samada tempat ini berpuaka atau tidak, para pemandu dinasihatkan memandu dengan berhati-hati terutama penunggang motosikal. Mohon kepada Tuhan supaya dilindungi daripada sebarang gangguan dan kemalangan.

Segalanya Kekal MISTERI Sekiranya Tidak Mengkaji


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Iklan Teks :

Telekung IMPORT Vietnam/Indonesia/Organza - KLIK

Anda mencari HOMESTAY di KELANTAN Pada Harga Ekonomi? - Klik

Ingin TERJEMAH Dokumen/Web/Produk Anda kepada bahasa Inggeris/Melayu/Korea? - Klik

Jawatan kosong: Pekerja Part-Time Di Perlukan

Artikel Popular Minggu Ini