Iklan EKSKLUSIF

Artikel TERKINI

Friday, 5 April 2013

DNA MANUSIA ADALAH 'HARD-DISK'?

Manusia adalah antara penciptaan yang unik kerana ianya adalah makhluk yang mampu BERFIKIR. Tahu menggunakan akal untuk memperbaiki kehidupan menjadi lebih mudah dan efisyen.

Suatu ketika dahulu, untuk berpergian ke suatu tempat yang jauh terpaksa berjalan berbatu-batu tetapi kini dengan teknologi kenderaan seperti kereta, bas, motosikal, tren dan sebagainya; perjalanan ke suatu destinasi menjadi lebih singkat dan mudah.

Manusia adalah antara makhluk yang mampu mengetahui hakikat kehidupannya; Tahu ASAL usul, tahu tujuan dicipta dan tahu kemana kehidupan setelah mereka 'mati'. Inilah antara kelebihan Tuhan kurniakan kepada penciptaan-NYA yang dinamakan MANUSIA.

Itupun jika mereka mahu tahu, mahu cari ilmu, mahu mengkaji usul,  jika tidak sama sahaja seperti haiwan yang tak banyak beza dengan manusia. Bezanya manusia memiliki AKAL,  tetapi darjatnya akan jadi lebih hina daripada haiwan yang tak ada akal JIKA melakukan kerosakan dan melakukan kezaliman antara sesama manusia.

Ilmu CECITER MISTERI kali ini yang ingin dikongsikan kepada para pembaca adalah DNA manusia yang terdiri daripada 10% pembinaan protein, 90% yang dikatakan oleh para saintis 'mainstream' sebagai 'DNA tiada fungsi' atau dengan istilah 'Junk DNA' sebenarnya mampu menyimpan DATA sebanyak 150 RIBU cakera DVD. Itu baharu sel DNA pada jari kelingking sahaja, bagaimana dengan sel-sel DNA pada anggota badan yang lain?

Semuanya ada pada batang tubuh kita sendiri...Klik Untuk Paparan Video
Penemuan Saintis Eropah Di Institut BioInformasi UK


Ceciter Misteri
jika diubah dalam bentuk 'code' DNA akan menjadi :

Tak masuk akal? Sekarang memang tak masuk akal. Berapa banyak PENEMUAN/PENCIPTAAN sebelum ini yang tak masuk akal tetapi kita sedang menggunakannya sekarang? Cer kira?

Kemampuan manusia bukan setakat ini sahaja, masih banyak lagi yang bakal ditemui kerana ILMU Tuhan Maha Luas. Luasnya tanpa ada batasan dan kita sebagai manusia adalah si pelaku yang menzahirkan segala ketidakterbatasan segala ilmu-ilmuNYA sekiranya di-izinkan apabila tiba masanya nanti.
Iklan Teks :

AKAN DATANG - "AKADEMI HARTAWAN HARTANAH" - KLIK

MENCARI HOMESTAY MURAH & SELESA DI KELANTAN?SEGALANYA KEKAL MISTERI JIKA TIDAK MENGKAJI

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Iklan Teks :

Telekung IMPORT Vietnam/Indonesia/Organza - KLIK

Anda mencari HOMESTAY di KELANTAN Pada Harga Ekonomi? - Klik

Ingin TERJEMAH Dokumen/Web/Produk Anda kepada bahasa Inggeris/Melayu/Korea? - Klik

Jawatan kosong: Pekerja Part-Time Di Perlukan

Artikel Popular Minggu Ini